Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

IV седница Савета управног округа
2016-11-30
у Кикинди је одржана IV по реду седница Савета управног округа у проширеном саставу којом је председавао Никола Лукач, начелник Округа.

Седници су присуствовали др. Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе са сарадницима и Видосава Ендерић, директорица Фонда „Европски послови“ са сарадницима као и представници локалних самоуправа.

На дневном реду седнице су биле протекле законодавне активности Министарства државне управе и локалне самоуправе као и улога Фонда „Европски послови“ АПВ-а у приближавању локалних самоуправа средствима у Европској Унији. Наведено је да се поред Закона о инспекцијском надзору и Закона о општем управном поступку Министарство државне управе и локалне самоуправе појављује као предлагач доношења Закона о регулисању радних односа у локалној самоуправи као и покрајинској администрацији и измене Закона о локалној самоуправи. Закључено је да представнии локалних самоуправа морају имати активнији однос према додели бесповратних средстава из фондовима ЕУ а да ће им у томе сву логистичку подршку пружити Фонд „Европски послови“ Аутономне Покрајине Војводине.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: