Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Прва седница Окружног штаба за ванредне ситуације
2017-03-01
Дана 01.03.2017. године одржана је прва седница Окружног штаба за ванредне ситуације Севернобанатског управног округа. Седници су, поред редовних чланова Штаба, присуствовали и представници локалних самоуправа са територије Округа задужени за ванредне ситуације. Разлог за данашње одржавање седнице је обележавање светског дана цивилне заштите. Командант Окружног штаба и начелник Округа Никола Лукач, честитао је присутнима дан Цивилне заштите и истакао велико задовољство због јачања улоге исте у друштву и због тога што је држава препознала значај Цивилне заштите. Сегмент цивилне заштите начелник види као део система заштите и спасавања у областима које захтевају да се што више грађана и институција упознају са циљевима и значајем исте и буду спремни на реаговање у случају елементарних, хемијских, биолошких ,техничких и технолошких несрећа.
Обележавањем Светског дана цивилне заштите желимо да утичемо на свет о значају припремљености свих институција и грађана у познавању безбедоносних и заштитних мера у случају елементарних непогода. Допринос обележавању дана Цивилне заштите дао је и начелник Одељења за ванредне ситуације Драган Берић који је, путем презентације, указао на значај цивилне заштите у друштву. У презентацији су наведене све активности које су јединице локалне самоуправе, заједно са сектором за ванредне ситуације, реализовали у претходном периоду и указао на проблеме са којима се сусрећу у раду као и задатке које морају у будућности обавити.
На овој седници одато је признање свим припадницима цивилне заштите који су у кризним ситуацијама са недовољним људством и опремом решавали и најтеже задатке.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: