Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Награђени златни ваздухопловци
2017-03-17
Најпрестижније признање Ваздухопловног савеза Србије статуа „Златни орао“, додељена је данас (17. марта) параглајдеристи Горану Ђурковићу као најбољем ваздухопловном спортисти у летачкој грани, и ракетном моделару Миодрагу Чипчићу у нелетачкој грани. Њима су признања доделили Жељко Овука, генерални секретар ВСС-а и Лабуд Булатовић, председник ВСС-а, на свечаности која је том приликом одржана у ресторану „Аероклуб“ у Београду.

Горан Ђурковић је шести пут у својој летачкој каријери дошао до овог признања, што је успех који нико раније није остварио. Он је у претходној години доспео на прво место на светској ранг листи у прецизном слетању параглајдером, постао победник Светског купа и Суперфинала светског купа. У 2016. години Горан је постао и вицешампион Европе, а са колегама из репрезентације попео се и на трон Европе.

Наш кикинђанин Миодраг Чипчић у 21. години већ други пут осваја Орла. Прошле године постао је светски првак у класи С3А, а у генералном пласману светског купа освојио је 3. место. На светској ранг листи тренутно заузима високо 8. место, а у протеклој години је стекао и титулу државног првака.

Оба добитника су потврдила да је за овакве, вансеријске успехе потребан константан рад и труд, али и велика подршка околине. Златни момци кажу и да их ова престижна награда мотивише на нове успехе и медаље у 2017. години.

Додела статуе „Златни орао“ са собом носи тежину велике традиције. Први пут је додељена давне 1957. ваздухопловном једриличару Божидару Комацу.

Начелнику Севернобанатског управног округа Николи Лукачу, овом приликом додељена је захвалница за сарадњу и помоћ у развоју ваздухопловства.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: