Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Летњи Свети Никола, слава града Кикинде
2017-05-22
Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, присуствовао је обележавању славе града Кикинде, летњег Светог Николе. Литија је најпре прошла тргом и централним градским улицама. Овом догађају су присуствовали и представници локалне самоуправе, свештенство СПЦ, али и неколико стотина грађана. У градској кући уприличено је свечано резање славског колача, а потом уручена награда за најбоље припремљен славски колач.

Домаћин славе Павле Марков, градоначелник Кикинде, са задовољством је констатовао да је након неколико година паузе, обновљено обележавање летњег Светог Николе:

-Радује ме повратак традиционалним вредностима. Верујем да значајан број суграђана дели моје мишљење. Литија је након неколико година прошла тргом и ужим центром града- рекао је Марков.

Част да буде овогодишњи кум славе припала је Миленку Јованову, покрајинском посланику:

-Уверен сам да ће оно што смо данас обновили, у годинама пред нама постати традиција, и да ћемо наставити путем наших предака. Била ми је част да будем кум, у првој обновљеној прослави градске славе- навео је Јованов.

Протојереј Миленко Сандић изразио је задовољство што су заједно прославили летњег Светог Николу, јер је то и њихова храмовна слава:

-Кикинда на овај начин обнавља своју духовност. Ово је нешто најлепше што нам се могло догодити у овој години- рекао је протојереј Сандић.

У конкуренцији десет славских колача, по оцени стручног жирија, победа је припала Слободанки Радак.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: