Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Кикинди обележен Дан победе над фашизмом
2017-05-09
Поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом и Дана Европе, данас су венце на споменик жртвама положили начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач и делегације града Кикинде и СУБНОР-а. Комеморативном скупу присуствовали су представници борачких организација, политичких партија, а почаст онима који су извојевали победу над фашизмом одао је и Сергеј Лашчук, први секретар амбасаде Руске Федерације. И ове године он је с породицом боравио у Кикинди:

-На данашњи дан, пре 72 године, стигла је тако дуго чекана слобода у борби против највећег зла човечанства – фашизма. Ову величанствену победу остварила је славна Народноослободилачка војска Југославије, потпомогнута савезничким јединицама, превасходно славном Црвеном армијом- поручио је Ненад Димитријевић, председник ОО СУБНОР-а.

Да је веома важно константно подсећање на оно што се десило 9. маја упозорио је Марко Милошев, председник Комисије за неговање револуционарних традиција при СУБНОР-у. Он је нагласио да је то један од најважнијих датума новије историје, а свакако најзначајнији у 20. веку:

-Обележава победу над фашизмом, нажалост, идеологијом која прети да у сваком моменту поврати снагу и утицај, посебно у овим турбулентним временима. Тог дана је потписана капитулација Немачке у Другом светском рату. Хитлерова нацистичка Немачка је капитулирала пред савезницим, али су ратна дејства потрајала до предаје Јапана. То се десило 2. септембра 1945. године- рекао је Милошев.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: