Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Одржан „Гастродан“ у Падеју
2017-07-15
Манифестација под називом „Гастродан“ била је повод да се удружења из чоканске општине окупе у Падеју у суботу 15. јула 2017. године и покажу своје кулинарске способности у кувању пилећег паприкаша.

Како је председник Савета Месне заједнице Падеј Тибор Нађ објаснио, Савет је донео одлуку да „Гастродан“ постане традиционална манифестација као својеврсна најава летњих дешавања у Падеју, као што су ноћни турнир у малом фидбалу и слава католичке црквене општине Падеј, односно буч. „Први пут је организовано тако да укључимо само удружења из нашег места и наше општине да бисмо видели како то функционише, да бисмо се дружили и боље упознали. Одзивом екипа смо супер задовољни, а сада неко други може да узме пример, па касније и код њих исто тако да се дружимо.“ рекао је председник Савета МЗ Падеј.

Такмичење у кувању пилећег паприкаша окупило је 15 екипа из Падеја, Врбице, Црне Баре, Јазова и Санада. Поред такмичарског дела, организатори су припремали и овчији паприкаш за све посетиоце „Гастродана“. Чланица екипе из Врбице Магдалена Копуновић рекла је да су се радо одазвали позиву организатора, јер и они у њиховом месту организују кулинарска такмичења. „Одлично нам је, није нам први пут да смо овде. Конкуренције има, а сад бољи нека победи.“ рекла је Магдалена Копуновић.

Најбољи пилећи паприкаш припремила је екипа Омладинског удружења „Младост“ из Црне Баре. Друго место освојиле су чланице Удружења жена „Дан и ноћ“ из Јазова, док је екипа Мађарског културног круга „Такач Рафаел“ трећепласирана.

Председница Општине Чока Стана Ђембер рекла је да је суштина „Гастродана“ да се грађани општине Чока међусобно упознају и друже и да се шири позитивна енергија. „Локална самоуправа ће увек морално и у границама својих могућности материјално подржавати овакве манифестације, не само у Падеју него у свим местима, јер је врло важно да се грађани општине Чока за почетак међусобно упознају, а касније можемо да говоримо о неким већим пројектима.“ објаснила је председница.

Манифестацију „Гастродан“ је поред мештана Падеја, грађана околних места, представника локалне самоуправе посетио и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач. Кулинарско такмичење организовала је Месна заједница Падеј у сарадњи са Удружењем жена „Сунце“.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: