Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Обележен Дан сећања на страдале и прогнане Србе, жртве "Олује"
2017-08-05
Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач присуствовао је Државној манифестацији посвећеној обележавању Дана сећања на страдале и прогнане Србе у војно-полицијској акцији Хрватске "Олуја", у којој је убијено 2.000, а протерано више од 200.000 Срба, која је одржана 4. августа у насељу Ветерник код Новог Сада.

Државни врх Србије на овом обележавању предводио је председник Републике Србије Александар Вучић, а догађају су присуствовали и председница Владе Републике Србије Ана Брнабић, председник и председница Владе Републике Српске, Милорад Додик и Жељка Цвијановић, председница Скупштине Србије Маја Гојковић, сви министри Владе Републике Србије предвођени министром Зораном Ђорђевићем чије је министарство организатор овог обележавања, председник покрајинске владе АП Војводине Игор Мировић, највиши представници Владе и Скупштине АП Војводине, града Новог Сада на челу са градоначелником Милошем Вучевићем, представници избегличких, борачких и удружења инвалида рата, као и страни дипломатски и војни изасланици.

Након одржаног парастоса жртвама, говорили су његова светост патријарх српски Иринеј, Бранка Максимовић која је тог августа 1995. имала осам година када је у избегличкој колони дошла у Србију, председник Републике Српске Милорад Додик, и председник Републике Србије Александар Вучић.

Сектор за борачко-инвалидску заштиту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања био је носећи организатор ове церемоније.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: