Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Стварање услова за ефикасније лечење у Сенти
2017-08-29
Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач и Покрајински секретар за здравство доцент др Зоран Гојковић у Општој болници Сента присуствовали су пуштању у рад централне стерилизације, а посетили су и Дом здравља, где се секретар упознао са тренутним стањем и радом у овој здравственој установи, где је у току обнова и санација зграде.

"Посета Општој болници у Сенти и разговор са менаџментом указала нам је на неке основне и најзначајније потребе које Болница у овом тренутку има. Закључили смо да су највећи проблеми везани за недостатак квалитетних дијагностичких средстава, првенствено ЦТ апарата, па смо на становишту да у наредном периоду морамо значајно унапредити инфраструктурну компоненту сенћанске болнице, која има скоро два века традиције и једна је од најстаријих у Војводини", рекао је покрајински секратар Гојковић, наглашавајући да се у 240 постеља лечи преко 100.000 грађана, првенствено општина Сента, Нови Кнежевац, Чока и Ада, као и околних места која гравитирају овој установи.

У сарадњи са Министарством здравља превазилази се и недостатак медицинског особља и пре извесног времена је Кадровска комисија Министарства и Владе Републике Србије дозволила нова запошљавања лекара и медицинских сестара. Веома је важно да се и Дом здравља у Сенти у потпуности обнавља. Ради се комплетна реконструкција највећег дела Дома здравља из средстава републичког буyета, односно одлуком Владе Републике Србије. Тиме ће се према речима Гојковића, у следећем периоду побољшати здравствени систем за потребе грађана Сенте и околине.

Директор Опште болнице Сента др Михаљ Вашаш је изразио задовољство што је установа добила нови најсавременији блок за стерилизацију, који не дозвољава грешку у раду. Вашаш је подсетио да је стерилизација основ за сваку хирургију и сваки детаљ у болници, јер је безбедност пацијената најважнија.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: