Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Начелник са школарцима у Новом Кнежевцу
2017-09-01
Срећно и успешно школовање ученицима Основне школе „Јован јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу 1. септембра су пожелели в.д. директорка школе Светлана Јевтић, народни посланик Радован Јанчић, председник општине др Радован Уверић, Ангелина Димитријевић, оснивач Удружења грађана „Сећање на неког“ из Банатског Аранђелова, као и свештенослужитељи Српске православне цркве и Римокатоличке цркве. Свечаном пријему првака присуствовали су, између осталих, начелник Севернобанатског округа Никола Лукач, општински функционери и, наравно, родитељи ђака првака.У част првака пригодан програм су приредили ученици трећих и четвртих разреда.

Светлана Јевтић се посебно захвалила локалној самоуправи, која је основцима у Новом Кнежевцу и Банатском Аранђелову, у новој школској години, обезбедила много боље услове за рад и учење.

Школа је санирана средствима локалне самоуправе, али и помоћи ЈКП „7. октобар“, фирми „Керамика“ из Кањиже, као и неколицини појединачних спонзора. Значајан је и допринос чистачица школе који су се максимално ангажовале на спремању објекта након завршених послова.

Никола Лукач је посебно похвалио локалну самоуправу Новог Кнежевца, која је из средстава општинске касе, мерама штедње, обезбедила новац за санацију и опремање школе. На тај начин се реализује програм Владе Републике Србије за санацију свих школских и прешколских објеката на територији Србије.

Из буџета општине Нови Кнежевац издвојено је, на основу мера ригорозне штедње, седам милиона динара за санацију и опремање објекта школе у Новом Кнежевцу и Банатском Аранђелову.

За прваке је, у сваком случају, 1. септембар био свечан – како и приличи. Првацима у Новом Кнежевцу, Банатском Аранђелову, Српском Крстуру и Ђали прикладне поклоне су, у љиховим учионицама, уручили, председник Уверић, посланик Јанчић, начелник Никола Лукач и општински функционери. Поклоне за прваке су обезбедили Министарство просвете Републике Србије, Општина Нови Кнежевац и Национални савет мађарске националне мањине.

Почев од 1. септембра први разред на територији новокнежевачке општине похађа 82 ђак. Од тога 57 у Новом Кнежевцу (46 на српском и 11 на мађарском наставном језику), у Банатском Аранђелову  11 (седморо на српском и четворо на мађарском), Српском Крстуру -12 и Ђали – два ученика (на српском језику).

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: