Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У кампу у Ади обучени за гашење пожара
2017-09-01
Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач присуствовао је церемонији на којој су државни секретар Биљана Поповић Ивковић и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Предраг Марић уручили су данас дипломе полазницима Кампа за младе у Ади које је организовало Удружење грађана "Дуга". Мимо теоријских предавања, они су прошли и кратку обуку гашења пожара и руковања противпожарним апаратима, а полицијски службеници су их упознали и са својим пословима и овлашћењима, са посебним освртом на функционисање локалних савета за безбедност.

Обраћајући се присутнима, државни секретар Биљана Поповић Ивковић истакла је да ће учесницима кампа из Аде, Сремске Митровице, Руме и Нове Црње стечено знање бити корисно у будућим личним и професионалним подухватима и омогућити да се више укључе у живот своје локалне заједнице.

''Камп за младе је један изузетан пример сарадње припадника Министарства унутрашњих послова, локалне самоуправе и организације цивилног друштва. Данас смо имали прилику да видимо како су млади људи, њих двадесетчетворо, стекли нека нова знања захваљујући обукама наших полицијских службеника и припадника Сектора за ванредне ситуације, која ће моћи да примене у својим локалним самоуправама", рекла је Поповић Ивковић.

Она је додала да је поред знања које су ови млади људи стекли, важно нагласити и подршку коју је Министарству пружило Удружење грађана „Дуга", који су помогли, полазницима кампа и нашим колегама да уреде Полицијску станицу у Ади.

''Ми ћемо се трудити да у наредном периоду интензивирамо сарадњу са Удружењем грађана „Дуга" и да овакве и сличне кампове организујемо у наредном периоду широм Србије", истакла је Поповић Ивковић.

Током трајања Кампа за младе у Ади организовано је низ едукативних активности - показне вежбе, тренинзи и обуке за учеснике кампа.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: