Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Отворен центар Ђале
2017-08-27
У Ђали је 27. августа приређено свечано отварање партерно уређеног центра села. Скупу су, између осталих, присуствовали начелник севернобанатског округа Никола Лукач, челници локалне самоуправе, као и грађани. У кратком програму су наступили чланови клутурно уметничких друштава „Тисађенеђе“ из Новог Кнежевца и „Милан Ајваз“ из Српског Крстура. Партерно је уређен центар Ђале на потезу од Амбуланте до Српске православне цркве, а тај пројекат ће бити у целости реализован у неколико фаза и обухватиће и друге површине.

Ујхељи је нагласио да је Ђала почела да добија изглед какав јој доликује. Нова локална самоуправа посебну пажњу посвећује уређену Новог Кнежевца, али и свих насељених места на територији општине. Итекако је битан први поглед и утисак који стичу путници намерници из Европске уније на уласку у Србију, а мештани Ђале су с правом поносни на своје село. Такве инвестиције су нарочито значајне за мање заједнице, пошто се на тај начин значајно побољшава перспектива њиховог опстанкла. Локална самоуправа ће и у наредном периоду побољшавати услове живота и рада, уверен је Ујхељи.

Председник општине др Радован Уверић је подсетио на обећање нове локалне самоуправе да ће у сваком селу бити нешто урађено. То је учињено већ у првој години мандата. Сваком од девет насељених места у новокнежевачкој општини биће посвећена дужна пажња – не само Новом Кнежевцу, кaку су то чинили претходници, челници Демократске странке.

Локална самоуправа, на челу са председником Радованом Уверићем, успела је на основу мера ригорозне штедње да заврши водовод у Ђали, започет  2006. године, партерно уреди центар села и сагради одмориште за путнике намернике на изласку из Ђале. Све три инвестиције су финансиране из буџета општине и вредне су укупно седам милиона динара (од тога је четири милиона динара искоришћено за партерно уређење центра села).

Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, наглашава да ће држава и у наредном периоду максимално подржавати  како локалне самоуправе тако и мала места и да ће наћи неки модел да се одржи живот у њима.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: