Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Како до квалитетнијих услуга за старе
2017-09-20
Прва научно-стручна конференција са међународним учешћем „Унапређење квалитета живота старих особа – дневне услуге у заједници“ отворена је данас у Кањижи.

Конференција се одржава у периоду од 20-22. септембра 2017. године у организацији Удружења послодаваца установа социјалне заштите старих и одраслих лица Војводине, под покровитељством Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

Отварању конференције присуствовали су председник општине Кањижа Роберт Фејстамер, повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, директорка Покрајинског завода за социјалну заштиту, покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач.

Узимајући у обзир демографске показатеље,  потребу за одржавањем овакве конференције, као и одабир теме нагласили су приликом обраћања присутним сви говорници.

Отварајући конференцију, покрајински секретар Предраг Вулетић је потврдио да је Покрајински секретаријат имао и обавезу и жељу да буде партнер у организацији ове конференције. „Обавеза свих нас је да повежемо институције, пружимо подршку и обезбедимо квалитетне услове за старе“

Повећањем удела старих у укупној популацији, расте и потреба за пружањем разних облика старања. Поред институционалног збрињавања старих, битно је развијати услуге доступне сваком појединцу. Ова конференција и избор тема ће и Покрајинском секретаријату за социјалну политику, демографију и равноправност полова бити смерница за рад у наредном периоду, поручио је Предраг Вулетић на отварању тродневне конференције.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: