Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Традиционални коктел окупио угледне званице, Кикинду посетили амбасадори
2017-09-24
Градоначелник Кикинде, Павле Марков и његови најближи сарадници, уприличили су коктел за госте туристичке манифестацијије „Дани лудаје“, али и представнике политичког, привредног, јавног и културног живота нашег града. Свечаности су присуствовале угледне званице из Румуније, Мађарске, Хрватске, Словеније и других земља. Гости Кикинде били су амбасадор САД, Кајл Скат, али и још двојица дипломата. Коктелу су присуствовали Арне Санес Бјорнстад, амбасадор Краљевине Норвешке и Бранислав Мићуновоћ, амбасадор Црне Горе. Домаћин пријема, Павле Марков, указао је да су „Дани лудаје“ највећа кикиндска манифестација:

-Кикинђани воле да кажу да је и најлепша у региону. Наше опредељење је да имамо сигурну будућност, као и да стварамо атмосферу која ће допринети даљем привредном развоју. Подсетићу да смо у претходном периоду отворили гранични прелаз Наково-Лунга. Уз даље инвестирање у тај пројекат, индустријске зоне и долазак иностраних компанија у наш град, важно је што смо обновили сарадњу са Краљевином Норвешком. Добили смо и престижну награду Савета европског парламента- указао је Марков, амбасадор САД у Београду, Кајл Скат, изразио је задовољство што је први пут посетио Кикинду:

-Дошао сам због „Дана лудаје“, а повео сам и госте из Израела. Кикинда је веома леп град, а највише ми се свидело што је трг пун људи и гостију из разних земаља. Кикинда је Американцима далеко, али некада смо сарађивали, док су ваше фабрике радиле за „Џенерал моторс“. У разговору са градоначелником Марковим, сазнао сам нешто више о потенцијалима Кикинде. Ваше бундеве су огромне- рекао је амбасадор Скат. Арне Санес Бјорнстад, амбасадор Краљевине Норвешке, признао је да му је драго што је поново посетио Кикинду, али и што је обновљена сарадња између овог града и Нарвика. Он је изразио уврење да ће се сарадња искрених пријатеља продубити. Бранислав Мићуновић, амбасадор Црне Горе, захвалио је домаћинима на срдачном дочеку и честитао добијање престижне награде.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: