Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Мировић најавио нова радна места у Кањижи
2017-09-26
Председник Покрајинске владе Игор Мировић, заједно са потпредседником Покрајинске владе и покрајинским секретаром за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице Михаљом Њилашем и директором Управе за капитална улагања Војводине Недељком Ковачевићем, посетио је данас општину Кањижа, где је са председником општине Кањижа Робертом Фејстамером, члановима општинског већа и начелником Севернобанатског управног округа Николом Лукачем разговарао о заједничким активностима на развоју инфраструктуре, привреде и туризма.

Мировић је тим поводом изјавио да се у самој Кањижи и свим насељеним местима у општини заједничким напорима свих нивоа власти и делом из међународних фондова реализују пројекти, који ће унапредити живот и рад становника овог краја.

Према речима председника Мировића, за општину Кањижа у којој има 1.600 незапослених лица, нова радна зона у Хоргошу је идеална могућност за решавање тог проблема, не само у Кањижи, већ и суседним општинама - Суботици и Новом Кнежевцу.

Мировић је обишао Основну школи "Арањ Јанош" у Трешњевцу. Наиме, Покрајинска влада је одмах после велике хаварије главне водоводне цеви која је у приличној мери оштетила зграду школе, издвојила средства за радове за санацију настале штете. Мировић је изјавио да очекује да ће у наредних неколико недеља почети радови, када се оконча процедура неопходна за избор извођача радова.

Председник општине Кањижа Роберт Фејстамер је изразио задовољство што Покрајинска влада пружа подршку развоју и ове општине будући да спада у развијеније.

Он је навео и податак да је само у прошлој години Покрајина издвојила више од 80 милиона динара за различите пројекте, да је информисао делегацију Покрајинске владе о томе да је сада у фокусу општине даљи развој привреде и туризма, како би се тренд напредности задржао и у наредном периоду.

Почела је прва фаза радова на изградњи Индустријске зоне у Хоргошу која ће се простирати на 22 хектара земљишта. Планирано је да буде завршена и дочека прве домаће и стране инвеститоре крајем наредне године.

Роберт Фејстамер је истакао да је  Влада АП Војводине у протеклих годину дана  са више од 80 милиона динара  подржала пројекте општине Кањижа.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: