Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Дан јавних служби
2017-10-03
Девета по реду манифестација „Дан јавних служби“ данас је у центру Кикинде окупила припаднике свих јавних градских служби, а за посетиоце је нарочито била атрактивна показна вежба припадника Жандармерије. Опрему, возила и наоружање изложили су припадници Војске Србије, Полицијске управе Кикинда, Саобраћајне и Граничне полиције. Велико интересовање владало је и за рад Горске службе спасавања, Ватрогасног батаљона, али и Хитне помоћи, Дома здравља, ЈП „Кикинда“, ЈП „Аутопревоз“ и Компаније „FCC“. У нашој земљи јединствену манифестацију организовао је Културни центар Кикинда. И овог пута најбројнију публику су чинила деца предшколског и школског узраста.

- Мото овогодишње акције гласио је „Хероји Србије“. Процењено је да је манифестацији присуствовало између 1.500 и 2.000 деце. Градске управа обезбедила је превоз за малишане из свих села. То значи да је и око 600 деце из околних села било у прилици да види истинске хероје Србије- рекао је Марко Марковљев, организатор програма Културног центра Кикинда.

Начелник групе за цивилно-војну сарадњу у команди Прве бригаде Копнене војске у Новом Саду, мајор Александар Манџић, казао је да је посебно интересантно показати део свега онога што војска нуди, посебно зато што њени припадници нису стално присутни на овим просторима више од 10 година. Стога ова промоција није намењена искључиво најмлађима.

Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, захвалио је свим градским јавним службама, али и припадницима МУП-а и Војске Србије на разумевању и учешћу у овој манифестацији.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: