Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Чоки одржано прво предавање о вршњачком насиљу
2017-11-20
Савет за безбедност општине Чока прогласио је новембар месецом борбе против вршњачког насиља у оквиру ког ће бити одржане едукативне презентације у свим школама на територији ове локалне самоуправе. Начелник Севернобанатског управног округа Нокола Лукач, присуствовао је првом предавању одржаном данас у основној школи „Др Тихомир Остојић“ у Остојићеву.

Председница општине Стана Ђембер истакла је да је вршњачко насиље око нас, а активности Савета за безбедност представљају превентивно деловање у спречавању истог. „У ових неколико дана, до 1. децембра, стручни тим ће причати о вршњачком насињу и који су то све показатељи који на њега утичу и како против њега да се боримо. Децо, немојте да трпите насиље, нити да га чините.“ рекла је председница Ђембер обраћајући се присутној деци. Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач напоменуо је да вршњачко насиље не треба да буде тема само седам дана, те да сви треба да се потруде и укажу на проблем са циљем смањења нивоа вршњачког насиља.

Директорица Центра за социјални рад Чока Винка Тошић истакла је да васпитну логу мора да преузме цело друштво. „Улога родитеља, Центра за социјални и свих институција је да помогнемо деци. Морамо увек бити присутни како бисмо могли да препознамо симптоме насиља и да будемо прва подршка деци. Циљ ове акције је да се стане на пут насиљу било да га има у оквиру породице или да је вршњачко насиње.“ рекла је директорица Тошић.

Психолози, представници Центра за социјални рад и Полицијске станице Чока током предавања причали су на тему вршњачког насиља, свако у свом домену. Присутни родитељи и деца могли су овом приликом да сазнају шта је вршњачко насиље, како га препознати, који су његови облици, како је могуће помоћи жртви насиља, које мере је могуће предузети у спречавању вршњачког насиља, шта може да уради онај који је трпео насиље.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: