Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Ажурирањем адресног регистра уводи се ред у државу
2018-02-14
Београд, 14. фебруар 2018. године – Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је данас, током разговора са начелницима Управних округа и новозапосленим геодетама из Републичког геодетског завода, да се ажурирањем адресног регистра у Србији уводи ред у државу, која ће за тај пројекат издвојити око пет милиона евра и где ће начелници и саме Стручне службе Управних округа бити једни од носилаца овог пројекта, који треба реализовати до краја године у свакој локалној самоуправи.

Брнабић, која је још као министар државне управе и локалне самоуправе покренула иницијативу да се реши тај проблем, најавила је да ће држава издвојити средства како би се обезбедило да сва насеља у Србији добију таблице са називима улица и кућним бројевима.

Она је указала на то да, према проценама, више од три милиона грађана има пријављено пребивалиште у улицама без одређеног кућног броја, од чега је више од два милиона њих пријављено на адресама за које није одређен ни назив улице.

Ажурирање адресног регистра је, како је истакла, још један од великих корака у правцу модернизације државне управе у Србији, како би грађанима и привреди биле омогућене ефикасне и лако доступне услуге које пружа држава.

Брнабић је, пре сусрета са младим геодетама који раде на изради елабората улица и кућних бројева, у просторијама Српско-корејског информатичког приступног центра присуствовала и потписивању Споразума о сарадњи између Министарства државне управе и локалне самоуправе и Републичког геодетског завода.

Овај документ су потписали министар Бранко Ружић и директор Завода Борко Драшковић.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: