Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Манифестацијом „Лепша страна медаље“ промовисан значај жена у спорту
2018-03-07
Начелник Севернобанатског управног округа, Никола Лукач, дао је подршку Манифестацији „Лепша страна медаље“ која је данас окупила више од 200 спортисткиња из кикиндских клубова у хали Спортског центра „Језеро“ поводом обележавња Дана жена. Како би афирмисали учешће жена у спорту под слоганом „С љубављу од рекреативног до врхунског спорта“ догађај су организовали Школски спортски савез Кикинда и Удружење грађана ОКСИ под покровитељством Града Кикинде.

Како је објаснила председница Школског спортског савеза Светлана Мирчић Вукобрат желели су да 8. март обележе на један специфичан начин. – Спортисткиње су се скупиле и желели смо да пружимо публици једну манифестацију где би се приказали сви спортови у којима учествују девојке и жене код нас. Желели смо да ова манифестација која је протеклих година била организована у Основној школи „Свети Сава“ пређе у СЦ „Језеро“ и да добије на масовности и да укажемо свима на значај бављења све деце спортом, а овог дана посебну пажњу да посветимо девојчицама – рекла је Мирчић Вукобрат.

Ове године локална самоуправа Града Кикинде подржала је организацију догађаја „Лепша страна медаље“. Према речима градоначелника Павла Маркова оваква манифестација је потребна и важна за Кикинду. – Свакако да је овако један велики скуп са свим девојкама из нашег спорта на једном месту значајан како бисмо промовисали сва она права која би жена требало да има у једном изазовном модерном добу и да на тај начин дамо један посебан допринос и у крајњој линији искажемо став Града Кикинде према овако једној важној и великој теми – истакако је Марков.

Спортском догађају „Лепша страна медаље“ присуствовала је и председница Спортских игара младих Србије Ивана Јовановић, која је истакла да је ова манифестација битна како за Кикинду, тако и за женску популацију и спорт у целини. – Имајући у виду да је Кикинда град спорта, чули смо да женски део спортског колектива има заиста запажене резултате. Сваки дан у њиховим животима треба да буде у знаку 8. марта и да га славе, шире позитивну енергију и љубав. Када је спорт у питању, јако је важно што смо поручили данас овде из дворане СЦ „Језеро“, а то је да није битно да ли се баве аматерским или врхунским спортом, битно је да је спорт саставни део њиховог живота, тако ће да стекну праве животне навике и праве пријатеље – рекла је она.

Целу манифестацију су са трибине пратили ученици основношколског узраста, њихови родитељи, наставници и учитељи. Учеснице манифестације су им демонстрирале основне потезе, покрете, опрему коју користе у спортовима којима се баве.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: