Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Најбољим гимназијалцима уручене плакете „Душан Васиљев“
2018-03-27
Свечаном академијом су ђаци и просветни радници данас обележили велики јубилеј -160 година постојања и рада Гимназије „Душан Васиљев“. Лауреат књижевне награде „Душан Васиљев”, Радослав Петковић, уручио је најбољим ђацима плакете „Душан Васиљев”, док се директор Љубомир Замуровић захвалио донаторима који издвајају средства за унапређивање наставе у овој школи.

- Плакете је добило 14 ученика, а једну смо наменили донатору који је желео да остане анониман. Захваљујући донацијама, ми смо и успели да наградимо ове ученике који су својим знањем и марљивим радом то и заслужили. Надамо се да ће ови ученици у будућности бити као и сви сада бивши гимназијалци, на местима која су покретачка у овом друштву - рекао је Замуровић.

Свечану академију отворио је бивши ученик Гимназије Јовица Тркуља, који је истакао да осећа велики дуг према установи која је усмерила његов живот:

- Кикинда спада у мали број градова која се одужила великог песнику. Од 1959. године Гимназија је понела његово име. Данас се појављују књиге његових дела, пре десетак година је установљена и књижевна аграда „Душан Васиљев”- навео је, поред осталог, Тркуља. Плакету „Душан Васиљев” заслужио је и Матеја Вукмирица. Он је на Републичком школском првенству у џудоу освојио прво место:

- Леп је осећај када представљате своју школу и када освојите важну награду на такмичењима. Као матурант могу да истакнем да ћу се најрадије сећати својих другова и екскурзија, дружења и такмичења - рекао је Вукмирица.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: