Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Национална изложба паса
2018-04-07
Национална изложба паса свих раса, која је организована у Кикинди, традиционално је окупила излагаче, како из Србије, тако и из земаља у окружењу. На изложби је своје карактеристике у ринговима показало више од 200 паса и 70 раса, што је према процени учесника и организатора доста добра посећеност. Како би протокол био испоштован, што подразумева увид у каталог, да ли су уписани сви пси у праве разреде, праћење рада рингова, судија, свој суд даје делегат изложбе. У Кикинди је то у оквиру 30. изложбе био Славољуб Андрић: -Похвалио бих Милана Белића и целу екипу. Ово је традиционална јубиларна изложба. Што се тиче судија, то су међународне кинолошке судије, који су и сами одгајивачи и дугогодишњи излагачи. Надам се да ће реално и објективно данас судити и да ћемо итабрати три најлепша и најбоља пса.

Хандлинг паса, што значи презентовање паса на изложбама у свету је познато занимање, код нас је још у развоју, а ли све је више заступљено. Све више је професионалних одгајивача, којима је презентација паса на изложби на најбољи могући начин ствар од које зависи рејтинг одгајивачнице.

Како је Белић навео, традиционално излажу дугогодишњи пријатељи и сарадници, чије псе оцењују врхунске судије, те сматра да није битан толико број паса који учествује, колико је битно да пси буду квалитетни, као што је случај на такмичењима у оквиру Националне изложбе паса у Кикинди.

Јубиларну 30. Изложбу паса у Кикинди, шаст да отвори, имао је Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа: -Пре свега, у своје лично име и у име Града и Севернобанатског управног округа, да се захвалим организатору Кинолошком друштву „Кикинда“ која, као и увек, на један феноменалан начин организује све оно што Кинолошко друштво Србије замоли или захтева да се организује како овде у граду, тако и на целој територији Србије. Кинолошко друштво „Кикинда“ је са великом традицијом која је још од седамдесетих година, тачније 1973. Основано и увек је изнедрило, у својој Кикинди, наравно, велики број европских и светских шампиона, тако да једна велика традиција у одгајивању паса постоји овде у Кикинди. Наравно, још једном да се захвалим организатору који уз подршку и самог града Кикинде на овакав начин може да организује 30. Националну изложбу паса. По мојим информацијама, овде ће бити преко 200 паса у 70 раса, тако да желим да судије на највиши могући начин, најквалитетнији начин оцене ваше псе, а надам се у наредном периоду за још већу подршку, како Републике, тако Покрајине и самог града у оваквом одржавању оваквих манифестација. Још једном да свим гостима и из иностранства и из окружења пожелим један пријатан викенд у нашој Кикинди. Ми смо традиционално добри домаћини. Да најбољи добију добре оцене и да вам честитам Ускрс, Христос воскрсе и са овим да прогласим 30. Националну изложбу паса отвореном.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: