Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Обележен Дан Војске Србије у Кикинди
2018-04-21
У склопу обележавања Дана Војске Србије, Кикинђанима су се данас представили припадници Прве бригаде копнене војске стационарне у Новом Саду. Мајор Недељко Недељковић, из команде Прве бригаде копнене војске, рекао је да су припадници Војске Србије представили наоружање и војну опрему извиђачких, пешадијских, артиљеријских и јединица телекомуникација:

- Кикинђани су највеће интересовање показали за самоходни вишецевни лансир ракета 128 милиметара. То је чувени “Огањ”. Његов домет је 21 километар - казао је мајор Недељковић. Дан Војске Србије обележава се 23. априла, у знак сећања на Други српски устанак подигнут истог датума, на Цвети, 1815. године у Такову. У нашем и још неколико градова широм Србије, одржани су тактичко технички зборови Војске Србије:

-Пружила нам се прилика да видимо војнике, опрему и наоружање Војске Србије. Кикинда cvдужи период нема касарну тако да нема ни војника у нашем граду. Војска је једна од cvинституција у коју грађани имају највише поверења. Кроз овакве скупове се то поверење још продубљује. Војска је гарант сигурности и мира - оценио је градоначелник Павле Марков. Он је војницима и њиховим старешинама честитао Дан војке. Честиткама се придружио и Никола Лукач, начелник Севернобанатског округа:

- Овај догађај плод је добре сарадње између Севернобанатског округа, Министарства одбране и Војске Србије. Активности које смо имали у претходном периоду и свака акција која је организована у сарадњи са војском, протекла је веома запажено и добро је примљена од стране свих становника у нашем округу - нагласио је Лукач.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: