Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Обележен Дан Економско трговинске школе Кикинда
2018-04-14
Ученици Средње стручне школе “Хансаги Ференц” из Сегедина победници су vтакмичења у кувању говеђег гулаша, које је одржано у склопу обележавања Дана Економско-трговинске школе. Друго место припало је гостима из Хрватске, ђацима Средње школе ”Петар Шегедин” са Корчуле, док су треће, по оцени стручног жирија, поделили домаћини и њихови вршњаци из Темишвара.

-Честитам Дан школе Економско-трговинској школи. Честитам на сјајној организацији, како саме прославе Дана школе, тако и међунаодног такмичења у кувању између четири школе из Хрватске, Румуније, Мађарске и Србије. Овај пројекат размене ученика и спремање традиционалних кухиња је нешто што Кикиду и овај регион и саму Економско-трговинску школу чини препознатљивим. Уз сарадњу свих нивоа власти, трудићемо се да овакав вид школа, а највише у интересу деце и ученика буде проширен и на друге државе из окружења и Европе.- изјавио је Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

-Ценим да је данас у првом плану ипак било дружење и успостављање нових пријатељских веза. Честитам победницима, али и свим кулинарским екипама. Економско - трговинска школа је својим радом показала да све образовне установе морају да иду у корак с временом и да уводе нове образовне профиле. Сматрам да се колектив ове школе прилагодио новим тенденцијама и да због тога заслужују похвале. Дубоко сам уверена да се ова школа на томе неће зауставити и да ће млади, након завршетка школовања, остајати у нашем граду. Градска управа биће и у наредном периоду поуздан партнер овој образовној установи- изјавила је Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде.

Томислав Бартолић, директор Економско - трговинске школе, придружио се честиткама и нагласио да је такмичење реализовано захваљујући куму школе. Та част је, овога пута, припала Предрагу Анђелковићу, директору ресторана “Белавила” и бившем ученику ове школе. Осим гастрономске, Кикинђани су с представницима школа из Мађарске, Румуније и Хрватске размотрили и договорили и друге облике сарадње. У оквиру обележавања Дана Економско-трговинске школе приређен је квиз знања, али и спортска надметања. Није изостала ни замена улога, што значи да су се ученици окушали у улози професора.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: