Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Сајам образовања одржан у Кикинди
2018-04-25
На важност даљег развоја дуалног образовања у Кикинди, данас је указано током Сајма образовања, скупа који је по други пут побудио велико интересовање будућих средњошколаца из Кикинде, Чоке и Новог Кнежевца. Четири кикиндске средње школе, али и представници домаћих и иностраних компанија које послују у нашем граду, потрудили су се да ученицима завршних разреда основних школа, на што атрактивији начин, дочарају постојеће образовне профиле. Снежана Олушки Влачић начелница Школске управе Зрењанин, у име ресорног министарства, поздравила је учеснике Сајма образовања и констатовала да је у нашој средини већ заживело дуално образовање што је, како је нагласила, за сваку похвалу. О значају и предностима дуалног образовања говорио је и Павле Марков, градоначелник Кикинде. Након отварања Сајма образовања, Марков је изнео да се током разговора са инвеститорима увек потегне и питање дуалног образовања:

- То више није наша жеља него потреба и реалност. Скоро све фирме које послују у нашој средини указале су мањак и непостојање стручне радне снаге. Ово је наш одговор- поручио је Марков и додао да су, уважавајући Стратегију образовања Републике Србије, већ предузели конкретне кораке који се односе на увођење дуалног образовања. Да је збиља тако потврдио је Станислав Имброњев, одељенски старешина првог дуалног одељења у Техничкој школи:

- То су будући бравари-заваривачи и оператери машинске обраде. Практичан део наставе обављају у школској радионици. Наредне школске године, ђаци ће праксу изводити код послодавца. Уверен сам да ће након трогодишњег школовања врло брзо cпронаћи посао, јер су ово дефицитарна занимања у Србији и иностранству- рекао је Имброњев. Градска управа и кикиндска Филијала Националне службе за запошљавање организовали су Сајам образовања. За ученике из Чоке и Новог Кнежевца уприличена је vпосета Дому ученика и студената “Никола Војводић”, а потом и фирми “Гриндеx”.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: