Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Обележен Дан победе над фашизмом
2018-05-09
И у Кикинди је достојанствено обележен 9. мај, Дан победе над фашизмом. Венце су на споменик жртвама фашизма у центру града, положили заменица градоначелника Босиљка Срдић, члан ГВ Миодраг Булајић и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа. Комеморативном скупу присустовали су представници борачких организација и политичких партија. Почаст онима који су извојевали победу над фазизмом одао је и Сергеј Лашчук, први секретар амбасаде Руске Федерације. Лашчук је и ове године с породицом боравио у Кикинди:

- Важно је да се памти оно што се десило током Другог светског рата. Мој деда био је учесник тог страшног рата, а победу је дочекао као мајор. Памтим потресне детаље његових сведочења о ратним страхотама. Драго ми је што смо се окупили да заједно обележимо Дан победе над фашизмом и одамо почаст жртвама- рекао је Лашчук и нагласио да су наша два пријатељска народа поднели огромне жртве за слободу. Лазар Демић, потпредседник СУБНОР-а, констатовао је да је на данашњи дан, пре 73 године, стигла дуго очекивана:

- У Другом светском рату учествовала је 61 држава. Ратним сукобима било је обухваћено око 2 милијарде људи. Рат је вођен на територији 40 држава, а српски народ поднео је највећу жртву. Погинуло је око 1,2 милиона наших сународника-прецизирао је Демић. Након комеморативног скупа, уприличена је Свечана академија. Говорило се о раду СУБНОР-а и значају победе над фашизмом, а изведен је и пригодан програм:

- Обележили смо 70 година од оснивања СУБНОР-а. Велики јубилеј данас обележава цела Србија - навео је Ненад Димитријевић, председник ГО СУБНОР-а.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: