Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Сребрног Виктора Немеша свечано дочекали у родној Сенти
2018-05-14
Освајачу сребрне медаље на Европском првенству и актуелном светском прваку Виктору Немешу приређен је свечани дочек у центру родне потиске вароши Сенте.

Честитке за освајање европског сребра у име локалне самоуправе упутили упутили су му председник општине Рудолф Цегледи, председница Скупштине општине Татјана Бало, члан Општинског већа за спорт и омладину Данило Попов, потпредседник Рвачког савеза Србије Градимир Дедић и начелник Севернобанатског округа Никола Лукач, као и бројни љубитељи спорта.

Немешу су за освојено одличје честитали у Београду, Зрењанину али и целокупнае спортска јавност, али потврдило се и овог пута да је сјај сваке медаље најлепши и признања најдража у родном граду, где је стасао на струњачи, одакле је кренуо на пут успеха спортске славе.

„Честитке суграђана у Сенти су са много више емоција, зато што сам овде рођен и живим“, признаје Виктор Немеш.

Обећава да ће се трудити да и наредном периоду осваја одличја на међународној сцени.

Потпредседник РС Србије Градимир Дедић, наглашава да је у стварању врхунских резултата једног спортисте потребно да се склопи много елемената, а у случају Виктора Немеша све се склопило, од његовог окружења, мотивације, клубова у којима тренира, Рвачког савеза Србије, припрема са репрезентацијом…

Председник сенћанске општине Рудолф Цегледи је уз честитке уручио захвалницу локалне самоуправе, за постигнути успех и афирмацију града Сенте, који је одувек велики расадник рвачких талената који израстају у освајаче медаља на међународној сцени. 

  Члан Општинског већа за спорт и омладину Данило Попов констатује да најбољи рвачи одлазе у веће и економски снажније градове, али да им се у Сенти омогућавају све услове за рад и напредовање спортских талената, обезбеђењем више стипендија и да су у овој години дотација клубовима скоро удвостручене у односу на претходну годину. 

Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач нагласио је да је част за сваку државу, за сваки град да има шампионе, поготово када освајају светска и европска одличја, а један од великих шампиона који заслужује све почасти је и Виктор Немеш.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: