Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

ОШ „Ђура Јакшић“ обележила Дан породице
2018-05-18
Породица је основна ћелија сваког друштва. У њој дете стиче прва сазнања о свету који га окружује и почиње да формира личност. Годинама у назад говори се да је институција породице у кризи и да је приоритет очувати је у наредном периоду. То је један од разлог због којег се о ОШ „Ђура Јакшић“ организује манифестација управо посвећена овој заједници. Тако маме, тате, браћа и сестре, али и баке и деке имају прилику да се окупе и на креативан начин проведу време заједно. Ево како су ученици школе „Ђура Јакшић“ обележоло дан породице:

-Одлучили смо да прославимо овај дан и дан Румуније. Спојили смо ове датуме. Доћи ће нам гости па смо направили породично-румунски дан, обкапњава ученица Радмила Трајковски.

Поред деце, манифестацију су подржали и родитељи:

-Мислим да оваквих догађаја треба да има много више. Добри су за заједницу јер се људи друже и деца свашта раде. Ово је много добро организовано, каже суграђанин Жељко Татић.

Овом манифестацијом, уједно је обележен и дан Румуније, а Кикинда је угостила суседе из Темишвара:

-Драго нам је што постоје овакве иницијативе. Колико смо стигли да видимо и обиђемо Кикинда нам се јако свиђа, каже проректорка Западног Универзитета из Темишвара, Отилија Хедешан.

Иницијатива за организовањем једног оваквог догађаја потекла је пре једне деценије од наставнице географије Биљане Радујко, која је поносна на манифестацију. Ево колико трају припреме за организацију:

-У мојој глави изузетно дуго, а реализација мојих колега, без чије помоћи је не бих остварила, нешто краће. Они то раде свесрдно сваки пут, али је важно и учешће ученика и родитеља. Ово смо урадили за малте не један дан, али је велика љубав улагана годинама.

Директорка школе Биљана Шимон је поносна што је ова манифестација постала традиционална:

-Овим смо показали да смо један добар тим. Догађај попут овог нема ниједна школа у граду, а део је наше традиције већ 10. годину.

Манифестацију која ове године носи слоган „Румунија – део породице ОШ „Ђура Јакшић“, подржала је и локално руководство:

-Драго ми је што је догађај овог пута проширен уз пријатељску земљу Румунију. Циљ свих ових манифестација је да се деца из земаља из окружења и наша деца друже, славе породицу и пријатељство, наглашава начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач, док заменица градоначелнка Босиљка Срдић додаје:

-Познато је да је здрава породица основ здравог друштва, а кроз ову манифестацију афирмишу се породица и породичне вредности. Задовољство ми што видим отворена врата школе за маме, тате, баке, деке и тете и то не само из Кикинде, већ и за децу и њихове родитеље из суседне и пријатељске Румуније.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: