Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Новом Кнежевцу промовисана војска
2018-05-23
У центру Новог Кнежеваца је 23. маја промовисана Војска Републике Србије. Представљен је део јединица Прве бригаде копнене војске – пешадијске јединице и део јединица везе и артиљерије. На челу са капетаном Команде Бригаде из Новог Сада Гораном Марјановићем, у Новом Кнежевцу је укупно боравило 25 официра, подофицира и војника. Промоцији су, између осталих, присуствовали начелник Севернобанатског округа Никола Лукач, председник Општине др Радован Уверић, чланица Општинског већа Александра Ранковић, бројни грађани, као и основци, средњошколци и деца из Предшколске установе „Срећно дете“.

-Ово је свакодневна акција Војске Србије, каже капетан Марјановић. –Представљамо војску у градовима широм Србије и позивамо средњошколце и мало зрелије грађане да се пријаве за војну службу. Војника је сваког дана све више и више, а конкурс је стално отворен, тако да заинтересовани грађани могу да се пријаве у најближем војном одсеку. Нешто што недостаје овој држави је враћање редовног војног рока.

У Новом Кнежевцу су презентовани и возило „Огањ“ калибра 128 милиметара, чији је домет 26 километара, возило везе и транспортни камиони.

-Промоција Војске Србије у Новом Кнежевцу је уприличена први пут, каже председник Уверић.- Пре месец и по дана смо имали сличну промоцију и то акције „Војни лекар на селу“ – у Подлокању. Договорили смо се тада да организујемо промоцију Војске Републике Србије у Новом Кнежевцу, да деца виде војску која је, на жалост, пре двадесетак година, отишла из наше Општине. Већина деце није никада ни видела нашу униформу. Циљ промоције је да се Војска Србије приближи грађанима и деци, да осетимо присуство војске и државе. Знамо да у Србији војска има дугу традицију и да српски народ воли војску. То би требало тако да остане и у будућности. Војска је ту да чува државу, а деца и грађани треба да знају да су војници обични људи и да имају поверење у војску.

Према речима начелника Округа Николе Лукача, у Новом Кнежевцу је виђено на делу оно што је држава Србија зацртала у претходном периоду: да све институције државе буду окренуте грађанима и да се на један леп начин представе и да грађани државе Србије имају сигурност и безбедност од стране државних инстутуција,

-Данас је промовисана Војске Републике Србије, рекао је Лукач.- Оно што је изузетно значајно је да је ово само још једна у низу акција Министарства одбране, Војске Србије и наравно Прве бригаде копнене војске, са којим Севернобанатски округ има феноменалну сарадњу. На обострано задовољство, у Новом Кнежевцу је презентован и део наоружања. Војска се приближава грађанима Општине и за њих представља стабилност и сигурност у држави.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: