Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Кикинди обележен Дан полиције: Строгоћу тренирали само на показним вежбама
2018-05-28
Поводом обележавања Дана Министарства, Славе и Дана полиције, данас је у дворишту Дома ученика и студената “Никола Војводић” начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач присуствовао богатом и динамичаном програму. На присутне су посебан утисак оставиле показне вежбе припадника Интервентне јединице.

Они су симулирали “блиски сусрет” са навијачима који су се на трибини недолично понашали. Интервента јединица коју чине стамени полицајци, али и две њихове колегинице, демонстрирали су врхунску обученост и показали како се поступа с изредницима.

Припадници Интервентне јединице потом су извели показну вежбу са дугим цевима, а иза тога су присутни могли да виде акције полицајца и службеног пса. Њихов задатак је био да у торбама пронађу наркотике, а за врло кратко време успешно су га обавили.

Душан Глишин, начелник Полицијске управе Кикинда, честитао је колегама Дан Министарства, Славу и Дан полиције, а званицама захвалио што су се одазвали њиховом позиву. Осврнуо се и на стање безбедности у Кикинди и овом делу Баната и Бачке:

-Несебичним ангажовањем припадника ПУ Кикинда у претходном периоду безбедност свих наших грађана је подигнута на виши ниво. Радује ме што овде, у овом лепом амбијенту, видим и насмејану децу која су дошла да виде и певају полицајцима. То је само доказ да деца не живе у страху и да се осећају безбедно, уз нас. Посао полицајца је изузетно тежак. Од полицајца се увек очекује да изврши задатак. У претходном периоду доста се радило на плану безбедности деце- рекао је начелник Глишин и додао да су припадници ПУ Кикинда одржали значајан број едукативних предавања у основним и средњим школама.

Глишин је потврдио да су на почетку године дефинисани безбедности приоритети којима ће у наредном периоду посветити посебну пажњу. Спречавање и сузбијање кривичних дела, тешких крађа и крађа у градским и сеоским срединама, као и унапређење саобраћаја неки су од најважнијих полицијских задата који очекују припаднике ПУ Кикинда:

-Мало брине податак да је ове године, на нашем подручју, порастао број извршених кривичних дела са елементима разбојништва. С друге стране, радује податак да је расветљен највећи део тих кривичних дела, а починиоци спроведени надлежним судским органима. Један од наших примарних задатака јесте сузбијање производње и кријумчарење дроге.

Ми смо започели енергичну борбу против производње и кријумчарења наркотика. Полицију не треба гледати само као репресивни орган већ кроз њено превентивно деловање. Све то одразило се и на смањен број саобраћајних незгода и других параметара из области безбедности саобраћаја, али и броја извршених кривичних дела, Уверен сам да ће припадници ПУ Кикинда, и у наредном периоду, пружити максималну заштиту свим нашим грађанима- закључио је начелник Глишин.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: