Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Спортске легенде уручиле спортске реквизите
2018-06-07
Вања Удовичић, министар спорта и омладине и Жељко Танасковић, председник Савеза за школски спорт Србије, уручили су данас ђацима и просветним радницима ОШ „Жарко Зрењанин“ два гола, две табле за баскет, одбојкашку мрежу и 40 лопти. Примопредаји спортских реквизита, у оквиру пројекта Савеза за школски спорт Србије и подршку ресорног министарства, присуствовали су и Павле Марков, градоначелник Кикинде и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа. Идентични реквизити намењени су и Техничкој школи. Посебно је био интересантан “Јавни спортски час”. У одбојци су се, са ученицама, опробали министар спорта, председник Савеза за школски спорт Србије, градоначелник Кикинде и начелник Севернобанатског округа. Сви су, наравно, бивши истакнути спортисти:

- Кикинда се нашла у групи градова и општина којима су донирали спортски реквизити. Веома нам је важно да овакви догађаји буду што чешћи и да промовишемо спорт. Спорт је најбоља алтернатива свим изазовима и проблемима који тиште младе генерације. Можда ће баш неко од ове деце једног дана постати велики шампион - рекао је Марков. Председник Савеза за школски спорт Србије, Жељко Танасковић, констатовао је да је Кикинда град спорта:

- Велика акција Министарства омладине и спорта, у сарадни са Савезом за школски спорт Србије се наставља. Спортске реквизите определили смо за 95 школа, а они деци дају оптимум да се остваре у овом области - навео је Танасковић. Министар спорта и омладине, Вања Удовичић, овако је прокоментарисао велику акцију:

- Неопходно је да нашој деци створимо боље услове за бављење спортом уколико желимо да ширимо систем Школског спорта. Наша је жеља да, у наредне две године, за 20 одсто повеаћамо број деце која су укључена у Школски спорт. Планирамо да до 2020. године овим видом спорта у Србији буде обухваћено 200.000 деце- поручио је Удовичић.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: