Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Будимпешта: Одржан српско-мађарски пословни форум
2018-06-07
Будимпештанска трговинска и индустријска комора (БКИК) и Севернобанатски управни округ, у сарадњи са Амбасадом Србије у Мађарској, организовали су форум „Промоција привредног потенцијала Севернобанатског округа са посебним освртом на сарадњу у области екологије", 7. јуна у Амбасади. Амбасадор Раде Дробац рекао је да је Амбасада изградила веома добре пословне односе са БКИК и да заједно сарађују у многим активностима на економском повезивању две земље. Изразио је задовољство што је прошле године потписан Споразум о сарадњи између Привредне коморе Војводине и БКИК, као и већи број споразума о сарадњи између локалних самоуправа у Војводини и привредника чланова. Истакао је да су националне мањине обе земље везивно ткиво економске сарадње две државе.

Габор Чолто, председник БКИК, је рекао да охрабрује интересовање и ангажовање Амбасаде Србије у Мађарској на унапређењу економске сарадње између привредника две земље. Додао је да овакви скупови треба да унапреде пословне односе и да је ту важна чињеница да се Србија налази на путу уласка у Европску унију.

Пословни форум је омогућио представљање привредних и туристичких потенцијала Севернобанатског округа. Представници општина овог округа су путем видео презентација представили инвестиционе и туристичке потенцијале својих општина.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: