Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Кикинда добила „Заставу части“
2018-06-20
Почасну заставу Европе данас је градоначелнику Кикинде, Павлу Маркову, на пригодној свечаности у Градској кући уручио Ерих Фриз, представник и члан Парламентарне скупштине Савета Европе. Након прошлогодишње „Евопске дипломе“ наш град је добио још једно значајно европско признање „Заставу части“. На свечаности којој су, поред осталих, присуствовали амбасадорка Словачке у Србији, Дагмар Репчекова, начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач и представници државних и покрајинских институција, оцењено је да је ово још један корак на путу добијања највећег признања „Европске награде“ која је установљена далеке 1955. године:

- Све награде су за овај град веома важне. Честитам свим Кикинђанима који су својим радом и понашањем допринели да заслужимо ово значајно признање. Надам се да ће у наш град стићи и неке значајне националне награде, а ова ствара један осећај посебности. Захваљујући овој награди имиџ Кикинде биће подигнут на виши ниво. То је веома значајно и са аспекта будућих инвестиција, а послужиће нам да отворимо врата која, у неким другим околностима, можда не би била отворена-подвукао је Марков. Представник Парламентарне скупштине Савета Европе, Ерих Фриз, указао је да ова награда има дугу традицију:

- Суштина је да се створи средина у којој могу да се поштују и примењују људска права. Култура нема никаквог смисла ако народи немају могућност да размењују мишљења и комуницирају. Кикинда је добар пример града у ком се негује мултикултуралност и кују планови за заједничку међунационалну будућност, а ову средину одликују и многи успешни прекогранични пројекти- нагласио је Фриз. Најважнији критеријуми које је Кикинда испунила за добијање ове престижне награде подразумевали су промоцију европских вредности и сарадњу са братским градовима.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: