Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Свечана седница Скупштине општине – Нови Кнежевац боље место за живот
2018-06-21
Химном Србије „Боже правде“, у извођењу хора наставника Музичке школе, почело је свечано заседање Скупштине општине, уприличено поводом 21. јуна, Дана општине. Заседању су, између осталих, присуствовали начелник Севернобанатског округа Никола Лукач, народни посланик Радован Јанчић, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду, шумарство и водопривреду Роберт Отот, званичници из Општине Белтинци (Словенија), представници суседних општина, као и привредници и други гости из новокнежевачке Општине.

-Када су ме недавно, у емисији Јавног сервиса Војводине, питали о будућности наше варошице, одговорио сам да наша перспектива зависи од нас самих, тј. да је било, а да ће и у будућности бити онако како сами одлучимо, рекао је том приликом председник Скупштине општине Нандор Ујхељи.-Ми стварамо перспективу и креирамо нове погледе у будућност. Решавамо и морамо сами решавати текуће проблеме, а уз добру вољу људи који су на власти, као што је то и до сада било, могу се створити бољи и лепши услови за живот наших грађана. Дакле, наша будућност је светла и, дакако, боља за свакога од нас.

Говорећи о датим обећањима да Нови Кнежевац може и мора постати уређена и пристојна средина у којој се може боље живети, председник Општине др Радован Уверић је нагласио да је актуелна локална самоуправа свесна да је врло тешко достићи те циљеве у условима празне и и полусрушене куће, каква је затечена 2016. године. Упркос бројним потешкоћама, остварени су значајни резултати и започета је изградња нових, чврстих темеља.

-Извукли смо се захваљујући политици Српске напредне странке, захваљујући политици равномерног развоја наше земље на којој инсистира председник Републике Србије, господин Александар Вучић, нагласио је председник Уверић.- Зато је Србија данас другачија земља, кренула је путем убрзаног развоја, већег животног стандарда и свеукупног бољег живота њених грађана. Нови Кнежевац је другачији. Баш то је разлог зашто не желим да се сећам и да Вас подсећам на тужну прошлост. Али хоћу и морам да се захвалим Влади Републике Србије и Влади Аутономне Покрајине Војводине што су нам обезбедиле, не мала, средства за стабилизацију буџета општине и на тај начин нам отвориле пут ка реализацији датих обећања.

Набрајајући све послове који су у протеклом двогодишњем периоду урађени, др Радован Уверић је истакао податак да се данс из буџета општине за развој наше заједнице, односно инвестиције, улаже сваки други буџетски динар, док се до 2016. године за развој улагао тек сваки десети динар.

Држава Србија је уложила огромна средства у сфери пољопривреде – 2,2 милиона евра за канал К-1 и црпну станицу на Тиси, а председник Уверић поручује да узурпаторима пољопривредног земљишта у државној својини нема места на државним парцелама.

У складу са речима председника Александра Вучића да „Северни Банат неће бити мртво море“, у новокнежевачкој општини је планирано комплетно инфраструктурно опремање индустријске зоне (до јесени) и покретање изградње привредних погона, у складу са уговорима са два привредна партнера. Председник Уверић, такође, најављује да да ће средином лета почети изградња спортске хале у Новом Кнежевцу, за коју је Влада Војводине обезбедила нешто мање од 100 милиона динара. Поред тога, по добијању сагласности, биће започета процедура јавног позива за избор најповољнијег извођача за санацију Основне школе „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу и Банатском Аранђелову (за коју је Канцеларија за јавна улагања Владе Србије обезбедила више од 140 милиона динара). До 26. јула ће бити завршено и партерно уређење центра Ђале, започето прошле године.

Као највећи резултат остварен током протекле две године, народни посланик Радован Јанчић је навео податак да је запослено 300 грађана. А значајна је и чињеница да је опстала средња саобраћајна школа, пошто је образовање основа за развој наше заједнице.

Председник Општине др Радован Уверић и председник Скупштине општине Нандор Ујхељи уручили су, на крају свечаног заседања, општинска признања. На основу Одлуке Општинског већа, за изузетан допринос развоју, очувању традиције и афирмацији Општине Нови Кнежевац награђени су: Ратко Јањатов, пољопривредник из Новог Кнежевца, Руфин Нешић, пољопривредник из Банатског Аранђелова, Драган Милићев, пољопривредник из Ђале, Обрад Закић, пољопривредник из Српског Крстура, Јанош Ваш, пољопривредник из Мајдана, Златан Фехимовић, фотограф из Новог Кнежевца, монсињор Ференц Ереш, новокнежевачки жупник (постхумно), Ибоја Ромхањи, глумица из Новог Кнежевца (постхумно), Јовица Ранков, спортски радник из Новог Кнежевца (постхумно), Драган Драшко Радуловић, предузетник из Новог Кнежевца, Марија Бански, етнолог из Новог Кнежевца и Браниславка Бањац, дипл. инжењер грађевине из Новог Кнежевца.

Свечано заседање локалног парламента пропратио је и прикладан културно уметнички програм, који су припремили просветари и ученици ОШ „Јован Јовановић Змај“ и Музичке школе.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: