Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Чока: Полицијска станица добила два аута, Дому здравља уручено ново санитетско возило
2018-06-29
Представницима Полицијске станице Чока данас, 29. јуна, свечано су уручени кључеви два нова аутомобила, а Дому здравља кључ савременог санитетског возила. Средства, у висини од 2,1 милион динара, за набавку возила за потребе рада полиције обезбеђена су из буџета Општине Чока, док је санитет са пратећом опремом добијен од Покрајинске владе.

Како је рекла председница Општине Чока Стана Ђембер, иако је Чока мала општина са много проблема, труде се да их постепено решавају. – Данас смо решили један проблем Полицијске станице Чока и купили смо им два возила, која су у интересу наших грађана и њихове безбедности. У сарадњи са Покрајинском владом обезбеђено је једно модерно, савремено санитетско возило вредности близу шест милиона динара и можемо са задовољством рећи да је Дом здравља сада један мали савремени обекат који служи за пружање здравствених услуга нашим грађанима – рекла је председница Ђембер.

Начелник Полицијске станице Чока Жељко Поповић захвалио се председнци чоканске општине на добијеним аутомобилима, али пре свега, како је рекао, на доброј сарадњи, успешно реализованим пројектима и планираним активностима у будућности.

Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач истакао је добру сарадњу Полицијске станице Чока и локалне самоуправе кроз рад Савета за безбедност, али и подршку Покрајине у раду Дома здравља. – Изузетно добра сарадња републичких, покрајинских и локалних власти резултира оваквим лепим поводима и надам се да ће у наредном периоду таквих акција и разумевања према свакој локалној самоуправи, а у интересу грађана тих локалних самоуправа, та сарадња бити на још вишем нивоу – рекао је Лукач.

Дом здравља у Чоки представља примарну здравствену заштиту у овој општини и према речима директорице Ибоје Леваи добијено санитетско возило значиће им пуно. – Ми имамо седам села у општини Чока и та кола, која су сада модерна, опремељена нам омогућују да што пре стигнемо до унесрећеног човека и да пружамо хитну медицинску помоћ, јер возило има сву опрему која је потребна за спашавање људских живота – рекла је директорица.

Потребе Дома здравља тренутно се огледају у набавци савремене опреме како би здравствена заштита била на још вишем нивоу. Приоритет, према речима директорице Леваи, јесте набавка новог ултразвучног апарата на гинеколошком одељењу. – Требало би новији апарат, пошто имамо 50 трудница у општини Чока, што нас јако радује, и тај апарат би нам много значио како труднице не би морале да путују до Суботице на неке прегледе, а што бисмо могли овде у Чоки да урадимо – рекла је директорица Дома здравља.

У току 2017. године реновирано је дечије, одељење гинекологије и зубна амбуланта Дома здравља Чока уз помоћ средстава добијених на конкурисма различитих нивоа власти.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: