Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Накову одржан јубиларни Међународни фестивал фолклора
2018-07-02
Културно уметничко друштво „Извор“ из Накова протеклог викенда организовали су 10. Међународни фестивал фолкора „Ајмо заиграти-ајмо де“. Више од 170 учесника из седам кутлурно уметничких друштава из Румуније, Босне и Херцеговине, Мађарске и Србије представило се многобројној публици у дворишту Основне школе „Петар Кочић“ у Накову.

Своје умеће кроз приказ народне игре и песме, а све са циљем очувања народне традиције, приказали су чланови Културно уметничког друштво „Гаврило Принцип“ из Босанског Грахова, Фолклорни ансамбл „Јоргован“ из Колошана, Културно уметничко друштво „Плави Делија“, КУД „Владимир Назор“ из Сомбора, Академски фолклорни ансамбл „Светозар Марковић“ из Крагујевца, Ансамбл „Чирчаваро“ из Мађарске и два ансамбла КУД-а „Извор“ из Накова.

Етно манифестација „Ајмо заиграти-ајмо де“, која је одржана у оквиру „Видовданског сабора“, била је хуманитарног карактера. Током трајања догађаја прикупљана су средства за лечење петогодишње Калине, којој је дијгностикован тумор можданог стабла и продужене кичмене мождине.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: