Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Шампион 16. “Стронгмена” Матијаж Белжак
2018-07-22
За најјачег човека на 16. Европском купу “Стронгмен” проглашен је Матијаж Белжак из Словеније, актуелни светски првак. На овом спортском такмичењу, одржаном у Новим Козарцима, за титулу најјачег борили су се снагатори из Словеније, Словачке, Пољске, Индије, Аустрије, Црне Горе, Мађарске и Србије.

Како је рекао двадесетпетогодишњи Белжак, да би посатао најјачи човек на свету, потребно је живот посветити том спорту. – Мораш да тренираш, добро једеш, одмараш, увек размислити шта може боље, технику исправити, шта може на тренингу боље, шта треба од опреме купити да можеш тренирати код куће. Ја сам почео са 17 година, значи осам година тренирам и сваке године мало и мало више и онда дођеш ту где сам ја сада – рекао је победник 16. Европског купа „Стронгмен“.

Уз присуство многобројне публике, такмичари су демонстрирали снагу, издржљивост, технику, вештину, стратегију. Поред велике физичке снаге, за остварење успеха снагаторима је потребна и челична воља, коју су они приказали такмичећи се у шест дисциплина.

Европски куп „Стронгмен“ организује Боди-билдинг клуб „Слобода“ из Нових Козараца под покровитељством Града Кикинде. Према речима Миодрага Булајића, члана Градског већа, препозната је важност овог спортског такмичења. – Ово је једна је од специфичнијих и значајнијих манфиестација што се тиче области спорта и сама атрактивност спортске приредбе, односно велики број познатих такмичара, где имамо и светског првака, затим велики број поклоника овог спорта сигурно чине ово такмичење узбудљивим и гарант су једне добре забаве – рекао је Булајић.

Ову спортску манифестацију подржао је и Поркрајински секретаријат за спорт и омладину. Секретар тог Покрајинског секретаријата Владимир Батез званично је и отворио Европски куп „Стронгмен“. – Овде спортисти померају границе физичке издржљивости. У овом предивном амбијенту пред око 1.000 људи сви можемо да уживамо у свему ономе што они могу да нам покажу и где су границе људских могућности. Сама чињеница да је ово 16. пут и да ова манифестција у Козарцима има статус Европског купа говори о томе како је организатор нашао своје место на мапи овог такмичења и то је за сваку похвалу – рекао је Батез.

Он је још додао да Покрајински секретаријат, поред „Стронгмена“, у Новим Козарцима подржава и друге пројекте у оквиру активизма и омладинске политике који промовишу праве вредности, те да ће се то наставити и у будућности.

Манифестацији је присуствовао и начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: