Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Падеј: Најбољи гулаш скували Остојићевчани
2018-07-22
Начелник Севернобанатског управног округа Никола Лукач присуствовао је „Гатсро дану 2018“, одржаном данас у Падеју, најбољи свињски гулаш, према оцени стручног жирија, скувала је екипа Месне заједнице Остојићево. Вицешампион ове кулинарске манифестације била је екипа Норберта Нађа из Падеја, док је треће место освојила екипа Корнела Молнара.

Заслуге за кување шампионског гулаша припадају свим члановима екипе из Остојићева, а како је рекао један од њих, Гојко Ардала, победа им пуно значи. – Због техничких проблема последњи смо стигли на такмичење, када су сви већ приставили своје гулаше, али ипак смо успели да победимо. Нема ту неке тајне, само доста лука и правих зачина и ништа више – објснио је Ардала након што му је уручен пехар за освојено прво место.

Стручни жири, којим је председавао Јосип Чешљар, одлучивао је између 21 пристиглог узорка. Према речима Чешљара, комисија је узимала у обзир боју, куваност меса, густину гулаша, љутину. – Имали смо гомилу узорака где су користили ове модерне зачине, фант и то што вуче на слатко. Овај гулаш који је победио, ту је вероватно парпика, бибер, со, лук, бели лук и завршена прича и то је оно што су судије оцениле – објаснио је председник жирија.

Организатори манифестације, Месна заједница Падеј, приредила је и кување овчијег паприкаша, који се бесплатно делио мештанима и присутним гостима. Председник МЗ Падеј Тибор Нађ, задовољан је како је протекао читав догађај, јер ни кишовито време није обесхрабрило такмичаре и мештане да се придруже овом гастрономском ужитку. – Такмичара је највише било из Падеја, али свака Месна заједница из општине Чока је имала свог представника. Иако је време било лоше и одзив грађана је био леп. Ми ово организујемо за наше грађане, јер нама је Дан села у децембру, када не можемо да изађемо напоље због хладног времена, па смо одлучили да овај Гатсро дан организујемо и повежемо са Ноћним турниром у малом фудбалу, који се сада дешава у нашем селу – објаснио је председник МЗ Падеј.

Кулинарска манифестација „Гастро дан 2018“ организована је уз подршку Општине Чока. Како је рекла председница Општине Стана Ђембер, локална самоуправа и даље ће путем конкурса подржавати традиционалне манифестације. – Овде се кува овчији паприкаш за цело село, а наравно зна се да је Падеј познат по овчарству и овом приликом то је поклон који Месна заједница и локална самоуправа поклањају грађанима Падеја. Такмичење у кувању свињског гулаша је још један вид дружења и зближавања људи, јер ми смо једна опшитна и треба да се што боље упознамо и да се заједно дружимо, јер су праве чари у томе – рекла је председница Ђембер.

Месној зајендици Падеј у организацији овог гастрономског догађаја помогле су и чланице локланог Удружења жена „Сунце“.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: