Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

„Тера“ фасцинирала покрајинског премијера и ресорног министра
2018-08-22
Игор Мировић, председник Владе Војводине, и министар културе и информисања, Владан Вукосављевић, данас су посетили Атеље “Тера”. У пратњи Николе Лукача, начелника Севернобанатског управног округа, Павла Маркова, градоначелника Кикинде, и директора Центра за ликовну и примењену уметност “Тера”, Слободана Којића, они су обишли и у свету једиствен музеј теракоте, који се налази у адаптираном мањежу некадашње касарне.

Председник Владе Војводине, Игор Мировић, назначио је да култура не станује само у великим градовима попут Београда, Новог Сада и Ниша:

- Учинићемо више наредних година, у финансијском и сваком другом смислу, да помогнемо оваквим институцијама културе. Фасцинирани смо уметничким одразом који овде свако може да види. Подизаћемо и финансијки обим подршке инсититуцијама културе - поручио је Мировић. Министар културе и информисања, Владан Вукосављевић, саопштио је да након отварања Музеја “Тера” постоји још бројни неискоришћени потенцијали:

- Отварањен музеја је завршена “акушерска фаза”, а сада почиње његов живот. Предстоје бројне активности. Министарство културе честита на вољи, ентузијазму и уложеном личном труду да дођемо до ове тачке. Ово је добар пример реализације средстава конкурса “Градови у фокусу” - рекао је Вукосављевић.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: