Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Одржана манифестација „Дани Српске у Србији“,
2018-09-06
У среду 06. септембра у Новом Саду одржана је манифестација „Дани Српске у Србији“, којој је присуствовао, поред осталих и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, а у оквиру које је одржан концерт културно-уметничких друштава „Стазама завичаја“.

Том приликом потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић је изјавио да су кључне речи за однос Србије и Српске – јединство, слога и сарадња.

„Манифестација „Дани Српске у Србији“ је израз јединства грађана Србије и Српске, једног те истог народа с обе стране Дрине, једног бића. Истовремено је и израз изузетних, никада бољих односа државе Србије и Републике Српске“, казао је потпредседник Милићевић.

Он je додао да је Покрајинска влада здушно подржавала ову манифестацију, те да ће са том подршком наставити и убудуће, уз уверење да ће „Дани Српске у Србији“, сваке године бити све масовнији, јер на најбољи могући начин обогаћују Нови Сад, Војводину и Србију, кроз програм који завичајна удружења приказују, уз чување културе и традиције крајева из којих су дошли.

Министар здравља и социјалне заштите у Влади Српске Драган Богданић захвалио се Покрајинској влади и Граду Новом Саду на подршци за организовање ове манифестације.

Он је додао да је Српска захвална Србији на подршци и помоћи у бројним областима, од привреде, здравства, образовања до културе.

„Ми смо загледани у Србију и њену снагу, јер је привредно јака и добро организована Србија гарант стабилности Републике Српске“, навео је Богдановић. Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је казао да је тешко рећи ко је домаћин, а ко гост на манифестацији „Дани Српске у Србији“.

„То је потврда да Србија и Српска имају чврсте економске, политичке, инфраструктурне и културне везе, али да најјачу везу чине наши људи с обе стране Дрине“, рекао је градоначелник Вучевић.

Присутнима се обратио и директор Фонда за пружање помоћи избелим, прогнаним и  расељеним лицима, Душко Ћутило, који је честитао на манифестацији и пожелео да траје још дуги низ година.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: