Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Фестивал добошара у Чоки
2018-09-09
Баш као у стара времена, на чоканском тргу поново су се огласили добошари, некада први носиоци вести.

Да обичаји и традиција севера Баната не буду потпуно заборављени, и ове године су се потрудили организатори и учесници 13. Фестивала "Чујте и почујте", јединственог фестивала добошара у Чоки.

Да чокански добошари, носиоци и чувари традиције, посебно добију на значају, побринули су се организатори те манифестације, па је наступ био и такмичарског карактера.

Посебном шарму догађаја свакако доприноси чињеница да су се на бини нашле различте генерације добошара, па је чувено "Чујте и почујте" интерпретирано на много различитих начина – од најмлађих, до најстаријих учесника манифестације.

Према оцени жирија, у категорији одраслих добошара прво место зазузео је Золтан Нађ, добошар из Остојићева. На задовољство присутне публике, у категорији малих добошара представило се више од 20-торо деце, а најбоље је добовао Страхиња Максимовић из Чоке.

Осим централног дела манифестације, многобројни посетиоци могли су у Чоки да уживају у низу занимљивих догађаја који су такође део очувања традиције тог дела Баната.

Програм Фестивала обогаћен је ревијалном вожњом фијакерима, наступима културно-уметничких друштава, дегустацијом традиционалних посластица, избором најбољих торти и колача, кулинарским такмичењем.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: