Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Подршка Српском културном центру
2018-09-11
У склопу обележавања Дана општине Сента, Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа присуствовао је у локалном Дому културе свечаности на којој су представници Српског културног центра „Стеван Сремац“ покрајинском секретару за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгани Милошевић уручили захвалницу за подршку коју Покрајинска влада и ресорни секретаријат пружају тој изузетно значајној културној установи.

Честитајући Сенћанима Дан општине, Милошевићева изразила задовољство што је део њихове свечаности и што је захвалница стигла од центра који носи име једног од највећих писаца у историји српске књижевности, писца чија дела и данас имају изузетну вредност, а који је рођен управо у Сенти.

„Истовремено, желим посебно да нагласим да је Секретаријат на чијем сам челу ту да би био ваш партнер у свим пројектима који ће да обогате културни живот овог прелепог града, да унапреде систем јавног информисања и да допринесу функционисању верских заједница“, додала је она.

Говорећи у име Српског културног центра, управник Слободан Борђошки је захвалио и на досадашњој, и будућој подршци, указавши на изузетан значај те институције не само у чувању успомене на Стевана Сремца, него и у креирање културног живота српске заједнице, али и целокупног културног живота у Сенти.

Пре свечаности у оквиру које је изведен и спектакуларан концерт Националног ансамбла „Коло“ из Београда, Милошевићева је обишла и просторије Центра, смештеног у родној кући Стевана Сремца, уз остало и једног од првих академика Српске краљевске академије.

У том темељно реновираном и уређеном простору је, иначе, отворена стална изложбена поставка која веома упечатљиво говори Сремчевом животу и раду.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: