Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Одржана манифестација Дани европске баштине - Дани Бача "Европска година културног наследја-уметност дељења"
2018-09-16
Манифестација Дани европске баштине – Дани Бача коју Општина Бач са поносом обележава већ 16 година одржавала се протеклог викенда од 14.-16. септембра у Бачу, док је централни догађај одржан у суботу 15.септембра у средњовековном амбијенту бачке Тврђаве.

Манифестацији је присуствао велики број гостију, међу којима је био и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, али и представника покрајинске владе, амбасада, значајних институција, као и велики број привредника.

Овогодишњу манифестацију Дани европске баштине – Дани Бача отворио је председник општине Бач Борислав Антонић, који је овом приликом нагласио да ће се лично заложити да држава у већој мери преузме бригу о културној баштини наше општине, како би отворили врата нашег древног Бача свим добронамерним стручњацима и сарадницима, и све то ради светле будућности младих нараштаја, чије време тек долази. Присутнима се обратила и Снежана Седлар, потпредседница Скупштина АП Војвдине, као и др.Славица Вујовић испред Покрајинксог Завода за заштиту споменика културе као добтник престижне награде коју додељује “Европа Ностра” за пројекат конзервације бачке тврђаве.

Посетиоци су могли уживати у целодневном културно-уметничком програму, наступу дечијих и народних оркестара, фолклорних ансамабала, гајдаша, ликовној колонији бачких уметника, витешким играма као и излагачким штандовима са разноврсном понудомсувенира, рукотворина, дечијих радова, пчелара и пољопривредних производа.

У вечерњим сатима одржан је концерт духовне музике у Фрањевачком самостану, док је на тврђави наступио градски оркестар “Споменар” из Сомбора а концертом забавне музике овога пута у извођењу Гоце Тржан и уз традиционални ватромет величанствено је завршена овогодишња манифестација Дани Европске баштине Дана Бача.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: