Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Свечарска атмосфера у Геронтолошком центру, адаптиран Нови дом
2018-09-21
Поводом обележавања крсне славе- рођења Пресвете Богородице од стране запослених и корисника услуга данас су Геронтолошки центар у Кикинди посетили Ненад Нерић, држави секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Сузана Мишић помоћница министра. Том приликом наведени представници министарства су пре одласка у Геронтолошки центар посетили и просторије Севернобанатског управног округа, где их је дочекао Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа. У Геронтолошком центру славски колач освештали су свештеници СПЦ. Обележавању крсне славе присуствовали су и Предраг Вулетић, ресорни покрајински секретар, градоначелник Кикинде, Павле Марков, начелник Севернобанатског округа, Никола Лукач и други. Била је ово прилика да им домаћини представе изглед адаптираних просторија Новог дома. Радове вредне 33 милиона динара финансирала је Канцеларија за јавна улагања. Поткровље зграде које није било искориштено, преуређено је у канцеларије за запослене, док су садашње канцеларије адаптиране у четири једнокреветна апартмана. Уклоњена је ламперија, што је и био приоритет с обзиром на то да Законом о противпожарној заштити није дозвољен такав вид облагања:

-Завршили смо озбиљан пројекат који је финансирала Канцеларија за јавна улагања. Желим да нагласим да је ове године у ову установу уложено укупно 45 милиона динара и то од свих нивоа власти. Овим се наш посао не завршава. Желимо да у Старом дому изградимо нову зграду која ће заменити четрдесетак година старе павиљоне- казао је Вукмирица. Градоначелник Кикинде, Павле Марков, сагласан је да нашим најстаријим суграђанима, корисницима ове установе социјалне заштите, треба обезбедити квалитетнији смештај:

-Ово је сада веома уређен објекат. Драго ми је што ће се наставити овим темпом. Геронтолошки центар је новиновао своје пројекте. То су учиниле и остале установе, а све у циљу развоја нашег града- навео је Марков. Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова, Предраг Вулетић, изјавио је да у Војводини постоји 27 установа социјалне заштите, од тога 16 Геронтолошких центара. Током последње две године, у њихов рад је уложено 460 милиона динара. У децембру се очекује расписивање још једног конкурса за унапређење рада у социјалним установама.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: