Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Педесетак излагача на традиционалном Сајму предузетника
2018-09-22
У оквиру манифестације Дани лудаје у Кикинди, одржан је и 12. Мини сајам предузетника. По позиву Удружења предузетника, Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, присуствовао је отварању сајма.

И на овогодишњим “Данима лудаје” представили су се домаћи и инострани привредници и предузетници. Дванаести мини Сајам предузетника окупио је око 50 излагача из Румуније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. По речима председника Општег удуржења предузетника Кикинда, Синише Пашића „Дани лудаје“ имају велики значај за ову браншу:

-Учесници Сајма дошли су да презентују своје производе, прикупе информације и нађу начин да пласирају робу изван граница Србије. Предузетништво у Кикинди је на вишем нивоу у односу на протекли период, а ми смо удружење које има највише чланова у целој Србији- навео је Пашић.

Члан ГВ за привреду, мала и средња предузећа Миодраг Булајић, приликом отварања мини Сајма истакао је да предузетници представљају мотор развоја и иновативности кикиндске привреде:

- На овим штандовима можете запазити рекордан број излагача, а оно што је есенцијално јесте да је у сваки производ уткано много труда, рада, посвећености, стрепљења, љубави и знања- рекао је Булајић и оценио да је Град Кикинда створио платформу подршке која се огледа у обезбеђивању средстава за развој предузетништва, микро, малих и средњих предузећа, али и за развој пчеларства.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: