Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Башаиду свечано поводом Дана села
2018-10-01
Мештани Башаида данас обележавају 1. октобар, Дан ослобођења села у Другом светском рату. Званичници локалне самоуправе које је предводила Босиљка Срдић, заменица градоначелника Кикинде и Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, положили су венац на споменик у центру Башаида. Заслужним појединцима су уручена признања и захвалнице за свесрдну помоћ и ангажовање током радова у селу, али и за уложен труд и рад у сеоским клубовима и удружењима. Свечано је било и у ОШ “1. октобар”. Дан школе обележен је пригодним програмом:

- Градска управа верује у једнак развој града и села, што је и показала како у својим плановима и програмима, тако и у реализацији истих. Дубоко верујем да ћемо у наредном периоду решити многе проблеме у Башаиду и омогућити да ово село буде лепо и пријатно место за живот- поручила је заменица градоначелника Кикинде, Босиљка Срдић. Председник МЗ Башаид, Бојан Микалачки, нагласио је да је локална самоуправа ове године за радове у селу определила 5,2 милиона динара. Осврнуо се и на досад најзначајније инфраструктурне радове:

- Изграђена је нова пијаца у центу нашег села, али и пешачка стаза од цркве до школе. Добили смо паркинг, док је у оквиру НИС-овог пројекта “Заједници заједно” реконструисана кровна конструкција стадиона ФК “Војводина” и три свлачионице- рекао је Микалачки и подсетио да Дом културе располаже даљинским грејањем. За наредну године је, према речима Микалачког, планирирана изградња капеле, завршетак улице Јове Јуришина, али и улице Јована Поповића у Бикачу.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: