Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Одржан 10. “Дан јавних служби -Дан хероја”
2018-10-03
У Кикинди данас је одржан јубиларни 10. “Дан јавних служби -Дан хероја” ком је присуствовао Никола Лукач, начелник Севернобанарског управног округа. У Србији јединствена манифестација, и овога пута, привукла је велику пажњу Кикинђана, нарочито деце основног и предшколског узраста. Иако је из оправданих разлога изостало учешће Војске Србије и Жандармерије, имало је шта да се види на градском тргу. На “Дану јавних служби- Дану хероја” представили су се Полицијска управа Кикинда, Ватрогасни батаљон, Саобраћајна полиција, Гранична полиција, Дом здравља, Хитна помоћ, кикиндски Црвени крст, ЈП “Кикинда”, ЈП “Аутопревоз” и компанија ФЦЦ:

- Све јавне службе изложиле су возила и опрему, а најмлађим посетиоцима вероватно је посебно било интересантно да погледају унутрашњост полицијских возила и разгледају њихово наоружање. Манифестација настоји да суграђанима приближи рад јавних служби- казао је Миливој Лињачки, члан Градског већа. Марко Марковљев, организатор програма Културног центра Кикинда, подсетио је да је ову манифестацију осмислио и покренуо Центар креативних идеја “Креативиа”:

- Културни центар је касније преузео организацију. Полицијска управа Кикинда била је први и једини учесник пре десет година, а временом се увећавао и број учесника- навео је Марковљев.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: