Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Велики скуп о Михајлу Пупину и перспективама младих
2018-10-09
На иницијативу стручног тима професора Техничке школе и њихових колега са новосадског Факултета техничких наука, у Свечаној сали Градске куће одржано је предавање у част једног од наших најпознатијих научника Михајла Пупина. Организатори су се одлучили да предавање уприличе 9. октобра, у знак сећања на дан кад је у банатском месту Идвор рођен Михајло Пупин:

- Поред присећања на све што је свету даровао Михајло Идворски Пупин, дотакли смо се и још једне актуелне теме. Говорили смо о останку и опстанку младих у Кикинди и Србији, али и о перспективана младих и талентованих људи. Одлучили смо се да ове две теме повежемо, јер је недавно обележено сто година од како је српска застава подигнута на Белој кући у Вашингтону, као и од успостављања дипломатских односа између Србије и САД. До тога је дошло захваљујући Михајлу Пупину. На становишту сам да тако велики геније није довољно истражен- рекао је, поред осталог, професор у пензији Милован Ћурчић. Предавању су присуствовали Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа, просветни радници, матуранти Техничке школе, али и заинтересовани суграђани:

- Веома ми је драго што су се у фокусу предавача нашле две битне ствари. Причало се о великом Михајлу Пупину, али и о битности повратка наших младих умова и њиховог останка у нашој лепој Кикинди. Локална самоуправа улаже велике напоре да кроз инвестициона улагања и довођење инвеститора створи услове да млади остају у Кикинди и овде заснивају породице. Дубоко верујем да ће будућност потврдити исправност наших поступака- поручила је Босиљка Срдић, заменица градоначелника.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: