Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Велебиту и Тотовом Селу шест улица асфалтирано до септембра
2018-08-08
КАЊИЖА: На подручју месних заједница Велебит и Тотово Село у кањишкој општини у току је асфалтирање улица, за које је средства обезбедила Управа за капитална улагања АП Војводине, уз учешће локалне самоуправе. Сврчаном отварању присуствовао је Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

У Велебиту ће се асфалтирати четири и Тотовом Селу две улице, а радови би требало да се заврше до 1. септембра. Да посао иде предвиђеним темпом уверили су се обиласком градилишта у Велебиту општински челници Кањиже.

Члан Општинског већа за комуналну делатност Марко Ждеро прецизира да су овим пројектом у две месне заједнице обухваћене улице у укупној дужини коловоза од око 1.850 метара. За асфалтирање улица је издвојено око 31 милион динара. Средства опредељена из Управе за капитална улагања АП Војводине су око 25 милиона динара, док је суфинансирање од стране општине Кањижа шест милиона динара.

- Општина Кањижа у наредном периоду израђиваће пројектну документацију у износу од два и по милиона динара за остала насеља на територији општине за реконструкције и нова асфалтирања неких улица које су још неасфалтиране. Овом пројектном документацијом обухваћена је реконструкција и изградња новог коловоза у дужини од 8,5 километара – каже Ждеро.

Покривеност улица асфалтним коловозом у насељима кањишке општине је различита. Ждеро додаје да ће се разним пројектима и инвестицијама настојати да се изгради што више путева.

За мештане Велебита и Тотовог Села пуно значе улагања у инфраструктуру, да би се обезбедили што бољи услови за живот. У Велебиту ће асфалтирањем ове четири улице већи део насеља имати улице са савременим коловозом.

- Сигурно да нам као малом селу са нешто више од 200 становника пуно значи свака подршка - истиче секретар МЗ Велебит Миодраг Ђаковић. - Свако улагање у село, свака инфраструктура која се сређује и ради у селу, сигурно значи за све мештане. Побољшава се квалитет живота, јер са изграђеним путевима све боље функционише, људи који се већином баве пољопривредом, безбедније могу да обављају свакодневне послове.

Према речима Ђаковића у Велебиту ће са ове четири улице бити укупно преко четири километра асфалтног коловоза, па преостаје да се у наредном периоду изгради још око 1.300 метара путева, како би све сеоске улице биле асфалиране.

У Тотовом Селу се ишчекује почетак радова на асфалтирању улазне улице у село Алмаши Габора и наставак асфалтирања Ватрогасне улице. Председник МЗ Тотово Село Ференц Бата напомиње да без асфалтног коловоза остају још четири улице Арањ Јаноша, Мајсторска, Гробљанска и Рожина у укупној дужини око 800 метара.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: