Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

У Севернобанатском округу осуда Тачијевог бруталног атака на север Косова и Метохије
2018-10-04
СВИ УЗ ВУЧИЋЕВУ МИСИЈУ МИРА
И ми овде у нашем региону безрезервно подржавамо председника наше државе у настојању да, у складу са овлашћењима и могућностима, учини све што је неопходно да се сачува мир, уједно и заштите права и интереси Срба на КиМ и државе Србије на њеној целој територији - напомиње Никола Лукач, члан Главног одбора СНС
- Изненадни, ненајављени, упад Хашима Тачија на север Косова и Метохије, заузимање кључних положаја у појасу језера Газиводе од стране специјалаца РОСУ и невиђена бруталност испољена према Србима у Зубином Потоку наишли су на осуду свих слободоумних грађана наше земље, без обзира на њихову националну, верску и полтичку опредељеност. Таквом одлучном ставу према безумљу привремених институција у Приштини придружујемо се и ми на подручју Севернобанатског управног округа, пружајући у исто време подршку председнику наше државе у настојању да се дође до најправичнијег решења за КиМ – напомиње члан Главног одбора СНС Никола Лукач.
Лукач, који је иначе начелник овдашњег Округа, додаје да је свима у нашем региону, као и онима у осталим делова Србије, јасно да се Тачијев препад на српску енклаву северно од Ибра с до зуба наоружаном пратњом крајње недобронамеран и нечастан, правно нелегалан и нелегитиман, дакле терористички, чин привремених покрајинских институција у којима су на кључним позицијама некадашње вође злогласних УЧК формација и садашњи шефови криминалних кланова. Те особе су под теретом сумње да су у време ратних збивања, али и после тога, на подручју КиМ спроводиле најгнуснији терор над Србима, починивши најтеже злочине, за које још нису кажњени.

ДОДАТНИ ПРИТИСЦИ НА СРБЕ
Тачијево најновије понашање и десант специјалаца из Приштине на Газиводе и околна места, како каже Лукач, уперени су против припадника српске националности у нашој јужној покрајини, поготово према онима који живе северу КиМ где су убедљиво већински живаљ. Притисак на Србе не јењава, а привремене институције у Приштини настоје да им додатно загорчају живот нарушавањем ионако недовољне сигурности и безбедности, да их заплаше и присиле да се иселе, а потенцијални повратници да се никада не врате на вековна огњишта.

ОПАСНО И ПО РЕГИОН
Не ради се само, упозорава Лукач, о беспризорном насртају Тачија и његових следбеника на Србе на северу КиМ. То је, како вели, атак и на мир у региону и угрожавање његове укупне безбедности и стабилности, односно играње с ратном ватром, која лако може да се распири. Разговори између Београда и Приштине, који се, уз посредовање ЕУ, дуго воде, оваквим провокативним понашањем привремених косовских институција потпуно су обесмишљени.
- И ми овде у Севернобанатском округу безрезервно подржавамо председника Александра Вучића у настојању да, у складу са својим овлашћењима и реалним могућностима, учини све што је неопходно да се сачува мир, уједно и заштите права и интереси нашег народа на КиМ, али и Србије на њеној целокупној територији. Импонује председникова посвећеност овој мисији одлучност да се она и оствари - каже Никола Лукач.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: