Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Мокрин - 33. Светско првенство у надметању гусана: Цезар освојио титулу најјачег
2019-02-24
У оквиру 33. Светског првенства у надметању гусана у Мокрину поносна титула најјачег припала је петогодишњем гусану Цезару власника Александра Малуцкова који је у финалу савладао деветогодишњег гусана Маргитареса власника Милорада Ристића. 33. Светско првенство у надметању гусана поред домаћих пратили су и светски медији.

Како је истакао Александар Малуцков његов победнички Гусан Цезар је пре три године стигао у његово домаћинство, а име му је дао по славном римском војсковођи Гају Јулију Цезару.

У оквиру 33. Светског првенства проглашен је и најјачи двогодишњи гусан Арпад, најтежа гуска је Стеса са својих 13 килограма, титулу најстарије гуске освојила је Четкица која има 22 године, док је титула за најлепше јато гусака припало Браниславу Ђомпарину из Мокрина.

Манифетацији је присуствовао Никола Лукач, начелник Севернобанатског управног округа.

"Мокринчани на овај начин показују са колико жара организују ово необично такмичење које привлачи велику пажњу како наших тако и светских медија и овакве и сличне манифестације на леп начин репрезентују како Мокрин, тако и Град Кикинду" – истакао је Миодраг Булајић, члан Градског већа.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: