Latinica

О округу

Република Србија
Министарство трговина туризма и телекомуникација
Сектор тржишне инспекције одељење у Кикинди

0230/422 908
радним данима 7:30 - 13:30
маил адреса за пријаве потрошача:
trzisna.kikinda@mtt.gov.rs

Вести

Министар омладине и спорта, Вања Удовичић, посетио Нови Кнежевац
2019-04-04
Министар за омладину и спорт Вања Удовичић посетио је 4. априла Основну школу „Јован Јовановић Змај“ у Новом Кнежевцу и ФК „Обилић“. Захваљујући донацији Министарства омладине и спорта и Савеза за школски спорт Србије, ОШ „Јован Јовановић Змај“ је добила нову спортску опрему и реквизите за разноврсне спортске активности (два гола, два коша и 40 лопти, по 10 за сваки колективни спорт). Посети министра Удовичића су, између осталих, присуствовали председник Општине др Радован Уверић, народни посланик Радован Јанчић, начелник Севернобанатског округа Никола Лукач и директорка школе Светлана Тамаши Јевтић.

-Мислим да је јако важно да промовишемо школски спорт, рекао је Вања Удовичић, захваљујући се на топлој добродошлици. -Зато настављамо акцију донирања школске опреме и реквизита широм Србије. Жеља нам је да до краја године између 25 и 30 одсто свих фискултурних сала добије нову спортску опрему и да подстакнемо да се деца више баве спортом. Сматрамо да је изузетно важно да обновимо спортску опрему у фискултурним салама. На тај начин желимо да децу привучемо у систем школског спорта. Тако дајемо могућност да се квалитетније обавља час физичког васпитања, да наставници, који су уједно и тренери у клубовима, имају квалитетнији и боље услове, да буду мотивисанији да раде са децом , а да и клубови, који користе ову салу, имају квалитетнију опрему.

Према речима министра Удовичића, битно је да се распространи схватање да је спорт саставни део живота свакога од нас. Морамо да стварамо бољу атмосферу за младе, да квалитетније проводе своје време, а кроз овакве акције афирмишемо здраве стилове живота.

Директорка Светлана Тамаши Јевтић је навела податак да овдашњу школу похађа 754 ученика, од којих је 350 активних спортиста у разним спортским клубовима. А, сви клубови тренирају у Основној школи. Поред тога, спортом се баве и основци из Српског Крстура и Банатског Аранђелова. У Севернобанатском округу ОШ „Јован Јовановић Змај“ је међу најактивнијима у сфери спорта. Школа реализује и разне спортске пројекте, од којих је актуелан пројекат „Активне девојчице“, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину.

-Ово је друга посета министра Удовичића нашој Општини, рекао је председник Уверић. -Његова посета много значи свим спортистима Општине Нови Кнежевац, поготово деци, јер сви знамо да је министар угледни спортиста, освајач многих медаља, а то сигурно деци, која га виде у свом окружењу, даје стимуланс да се и даље баве спортом. Локална самоуправа одваја из буџета значајна средства за спорт – што је последњих година видљиво.

У разговору са Вањом Удовичићем овдашњи основци су изразили жељу да се организује јавни час кошарке у присуству прослављених кошаркаша, на које се угледају.

Министар Удовичић сматра да је јако важна посета локалним самоуправама и разговор о актуелним проблемима. Разговори на терену ће уродити плодом у решавању проблема са којима се суочавају локални клубови, као и у погледу развоја инфраструктуре.

На стадиону Обилића Вања Удовичић је присуствовао тренингу млађих селекција клуба.

Ime:
e-mail:
Komentar:
Kod:
Komentari: